مشروط بر آن که مساحت آن کمتر از نیم هکتار و تاج پوشش درختی آن به طور طبیعی کمتر از ۵ درصد نباشد
جنگلها در تمام نواحی زمین که قابلیت رشد درخت در آنها وجود دارد و از نظر ارتفاع در زیر خط درخت قرار دارند یافت میشوند، مگر اینکه بارش باران در آنجا کم بوده، یا تناوب آتش سوزیهای طبیعی زیاد باشد.
جنگلها عمدتاً شامل تعداد زیادی از گونههای درختان با ارتفاع مختلف میباشند، و در کنار اینها درختچهها و درختان جوان رشد میکنند، که سبب استفاده بهینه از نور آفتاب میشود.
یک جنگل به شکل طبیعیاش، محل زندگی بسیاری از جانوران و گونههای گیاهی میباشد، و زیست توده آن در هر واحد سطح، در مقایسه با بیشتر زیست بومها زیادتر میباشد.
جنگلهای ایران که ۸/۸ درصد مساحت کشور را تشکیل میدهند، از نظر مدیریتی به ۲ گروه جنگلهای شمال و جنگلهای خارج از شمال تقسیم میشوند.
جنگلهای شمال به تمام ناحیه رویشی هیرکانی و خزری اطلاق میشود؛ و جنگلهای خارج از شمال نیز در ۴ ناحیه رویشی دیگر قرار دارند.
حجم سرپای جنگلهای شمال کشور، حدود ۴۰۰ میلیون متر مکعب و جنگلهای خارج از شمال حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب است.
جنگل، هدیه خدایی و نخستین دوست بشر به شمار میرود. هیچ یک از پدیدههای طبیعت به اندازه جنگل در زندگی آدمیان نقش اساسی و سازنده ندارند.
انسان آغازین تنها در پناه جنگل توانست به حیات و تولید نسل خود ادامه دهد، او نیازمندیهای روزانه خود را از جنگل بدست میآورد.
بدین سان احترام به درختان و احساس دوستی نسبت به آنها پدیدهای است که منشا بسیار دیرین در پندار انسانها دارد و افسانههای کهن اقوام و ملل مختلف جهان، سرشار از اساطیر گیاهی است.
در مجله پیش رو، مهمترین و معروفترین جنگلها وپارکهای جنگلی کشورمان را معرفی کردهایم.